Arxiu Comarcal

El fons documentals de l’Ajuntament de Montblanc, i més concretament la major part de la documentació inactiva, està dipositat a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, on s’ha catalogat. El mateix passa amb els fons dels antics municipis de Rojals, Lilla-Prenafeta i la Guàrdia dels Prats, agregats a la vila ducal.

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, mitjançant el cercador ‘Arxius en Línia’ posa a disposició de la ciutadania i del públic en general els esmentats catàlegs, dels quals s’ometen les descripcions que contenen noms propis de persones. És el cas, entre d'altres, de les sèries d'obres de particulars i d'activitats d’incidència ambiental.

Pel que fa al fons de Montblanc, l’arxiu d’imatges i els llibres d’actes del Ple i de les Comissions municipal Permanent i de Govern, estan digitalitzats i les reproduccions són disponibles al centre. Les imatges i les actes del Ple fins l'any 1958 i les de la Comissió municipal Permanent fins l’any 1957 també són visibles a Internet a partir del catàleg on-line.

Pel que fa als agregats de Rojals, Lilla-Prenafeta i la Guàrdia dels Prats, estan digitalitzats els llibres d’actes del Ple, i la totalitat de les reproduccions són disponibles al l’Arxiu Comarcal i a Internet.

A la web de l’Arxiu Comarcal també trobareu la informació relativa al centre, així com un accés al cercador “XAC_Premsa”, que recull la premsa històrica local i comarcal digitalitzada pels arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cercador ‘Arxius en Línia’ permet tres tipus de cerca. Per accedir directament al fons de l’Ajuntament de Barberà de la Conca cal que cerqueu per inventari. Aquí en teniu l’exemple:

 

 

Accedeix a la web de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà