Biblioteca Comarcal "Conangla i Fontanilles"

DIES:
Oberta de dilluns a divendres (dilluns matí tancat)

HORARI:
Hivern: 10-13h/16-20h i Estiu: 10-14h/17-20h

[Galeria de Fotos]
BREU HISTÒRIA:


El nou equipament es va inaugurar el 24 d'abril de 2010. Substitueix l'antiga Biblioteca Pública,  té una superfície de 819 m 2 , se situa a l'antic escorxador  de Montblanc i suposa una reforma i ampliació d'aquest edifici de propietat municipal.

La biblioteca porta els cognoms de Josep Conangla i Fontanilles, polític, assagista i poeta, llicenciat en dret,  nascut a  Montblanc el 1875 i mort a Cuba el 1965. Autor de poesia i prosa, és conegut sobretot per l'obra poètica “Elegia de la guerra” i les “Montblanquines”, així com pels assaigs “Cuba” i “Pi i Margall”.

L'arquitecte autor del projecte i director de la primera fase de l'obra ha estat Francesc Albín i Collet, mentre que Carles Brull i Casado, arquitecte municipal, s'ha encarregat de la segona fase de l'obra.

L'edifici de l'Escorxador té la categoria de Bé Cultural d'Interès Local i és de principis dels anys 30 del segle passat. És de planta baixa amb un petit soterrani i es configura en una nau central rectangular d'uns 8,5 m d'alçada, amb il·luminació natural lateral amb vidrieres que donen al carrer. La coberta de la nau central és a dues vessants i es correspon a l'original; els nous cossos s'executen mitjançant una coberta plana ecològica.

 

HORARI D'ESTIU: ( del 25 de juny al 12 de setembre)  

MATINS- de dilluns a divendres de 10 a 14h
TARDES- dimecres de 17 a 20h.

HORARI D’HIVERN:

MATINS- de dimarts a divendres de 10 a 13h.
TARDES- de dilluns a divendres de 16 a 20h.
 

TELÈFON: 977.86.11.06

SERVEIS DE LA BIBLIOTECA

La biblioteca te Servei de préstec de llibres, DVD,s, CD,s, material electrònic i revistes. Amb el carnet de la Biblioteca us podeu emportar a casa 10 llibres. 3 DVD,s, 3 CD,s 1 joc electrònic i  4 revistes.

La biblioteca també desposa de préstec interbibliotecari i entrant a la web “Argus.biblioteques.gencat.cat” podeu veure tot el fons de les biblioteques i fer vosaltres mateixos les reserves.
 
Cada dia tenim la premsa diaria i un gran nombre de revistes de tot tipus de temàtica.
 
Per obtenir el carnet de la biblioteca tan sols l’heu de solicitar a la mateixa biblioteca.