Tres entitats de Montblanc reben la Medalla de Plata de la Vila

Les corals Flor de Lis i Sant Joan de Lilla i ADOMONT han complert 25 anys de vida

07/09/2017

Ahir dimecres 6 de setembre el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat concedir la Medalla de Plata de la Vila de Montblanc a tres entitats montblanquines. Aquestes associacions són les corals Flor de Lis i Sant Joan de Lilla i l'Associació de Dones de Montblanc (ADOMONT), que ja han complert 25 anys de vida.

 

La coral Flor de Lis va ser fundada l'any 1992 per a cantar Caramelles de Pasqua. Amb el pas dels anys, la coral va ampliar el seu repertori, que va des de la música sacra fins a la música popular, passant per la de Renaixement, Barroc i Romanticisme. Actualment, el repertori també inclou cançons tradicionals d'arreu del món.

 

La coral Sant Joan de Lilla, fundada l'any 1990, ha assolit al llarg dels anys un important arrelament i reconeixement a les comarques tarragonines, especialment als pobles de la Conca de Barberà i de l'Alt Camp, com ho demostren les aproximadament 300 actuacions que ha realitzat, els 40 pobles i ciutats on ha actuat, i l'ampli repertori de més de 130 peces musicals.

 

ADOMONT va néixer l'any 1992 de la inquietud d'un grup de dones per organitzar activitats de caire cultural i lúdic. Entre d'altres activitats, organitzen conferències, manualitats, tapissos i sortides al teatre. Actualment, l'associació compta amb més de 200 sòcies.

Accions del document