02 / FEBRER / 2016 - [GENERAL] [ESPORTS] [TURISME] 

Ruta del Cister solidari del rècordman Quim Navarro amb inici i fi a Montblanc

L'esportista d'elit, Quim Navarro, va escollir Montblanc i la ruta dels Cister per recórrer 106 km amb 20 kg de material escolar a l'esquena per als nens bolivians i peruans

La Ruta medieval del Cister, que uneix els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges, torna a ser l'escenari de gestes llegendàries, en aquest cas, d'un repte solidari aquest cap de setmana.

 

Quim Navarro, conegut com Steelman, va començar una campanya de recollida per als nens més necessitats de Bolívia i Perú, amb la intenció que aquests no veiessin reduïdes les seves possibilitats d'un futur millor a causa de la falta dels materials necessaris per a poder estudiar.

 

La iniciativa va néixer del seu últim viatge a Sud-amèrica, on va detectar que molts nens, especialment en llogarets, ni podien desenvolupar-se ni tenien possibilitats de futur, a causa de la manca d'uns recursos molt bàsics i que amb una mica d'ajuda, podrien tenir un futur molt diferent.

 

Coneixedor de la solidaritat de la gent i institucions de la Ruta del Cister, el Recordman Mundial del Camí de Sant Jaume i la Transpirinenca, es va proposar recórrer els 106 km, carregant a la motxilla 20 quilos de material escolar, per començar així una campanya de recollida.

 

"No es tractava de fer cap rècord, el premi és poder ajudar a nens que d'altra manera no podran tenir una oportunitat en un futur" va dir.

 

El repte va començar a les 08h10m a Montblanc, partint de les majestuoses muralles medievals, acompanyat per la Policia Municipal i, durant tota la ruta per diversos equips de Mossos d'Esquadra, que van supervisar el recorregut d'en Quim, el pes transportat i el registre del track GPS durant tota la jornada.

 

L'atleta, ràpidament va progressar per la ruta, plena de vinyes, oliveres, ametllers i paisatges rurals que accentuaven el misticisme medieval que impregna tota la ruta, adornada al Pla de Santa Maria per les característiques barraques de pedra seca.

 

A les 10h30m, va passar pel Monestir de Santes Creus, una impressionant abadia de 900 anys d'història, representativa de la puresa i austeritat del Cister, d'espectaculars vidrieres i tombes reials, lloc escollit per reis i nobles i declarat Monument Nacional el 1921.

 

Quim va prosseguir la seva marxa per planes, boscos i muntanyes, combinats amb petits pobles, fins arribar a les 14h30m al bonic Monestir de Vallbona de les monges, habitat per les monges del Cister ininterrompudament durant vuit segles, característic pel seu estil romànic amb arquitectura gòtica i declarat Monument Nacional des del 1931.

 

La ruta va continuar recorrent pobles, entorns naturals com el de Montblanquet i patrimoni cultural com el "Santuari del Tallat", un antic priorat i santuari marià situat al cim d'un turó.

 

A les 16h45m, després de travessar el municipi de l'Espluga de Francolí, en Quim va arribar al Monestir de Poblet, un espectacular conjunt arquitectònic, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat el 1991 i un dels monestirs més grans i importants d'Europa, que a més alberga, una comunitat monàstica des de la seva fundació pel Comte de Barcelona Ramon Berenguer IV el 1150.

 

Aquesta joia de l'art medieval, cistercenc i tomba dels reis-comtes de l'antiga Corona d'Aragó i Catalunya, s'envolta amb un ric patrimoni natural. En Quim va continuar el seu viatge per les muntanyes de rica vegetació, boscos d'àlbers, roures i pinedes del Paratge Natural de Poblet, ple de fonts naturals i declarat Paratge Natural d'Interès Nacional el 1984.

 

Els últims quilòmetres, van ser d'un trepidant descens entre boira i boscos fins a l'entorn Medieval de Montblanc i les seves imponents Muralles, on l'atleta, va acabar el seu recorregut de 106 quilòmetres plens de paisatges i patrimoni cultural a les 18h00 (deu hores després) i carregant amb 20 kg de material escolar.

 

El vídeo de la ruta del Cister Solidari, serà presentat el proper 9 de febrer al Congrés Superior dels Esports a Madrid, a les 12h00 a la Sala Samaranch al costat del nou projecte esportiu de Steelman el 2016.

 

Les aportacions de material escolar, podran fer-se a la pàgina oficial www.steelmanxadventure.com/ a partir del 15 de febrer.