Barri de les Arcades

El barri de les Arcades és situat extramurs del casc antic, a la banda de ponent. Entre els barris de sant Miquel, sant Joan i Sant Domènec. Els seus límits queden perfectament delimitats ja que s’ajusta exclusivament a la urbanització del seu mateix nom, obra de l’arquitecte Emili Donato i Folch. Pren el seu nom de les molt properes arcades que portaven canalitzada l’aigua de les muntanyes de Sant Joan i la Pasquala a la vila. El seu patró, el màrtir andalús sant Arcadi (la seva diada és el 12 de gener), també fa referència a l’onomàstica del barri.

El barri de les Arcades és un barri petit en extensió geogràfica, però gran en quant a nombre d’habitants. Un element molt característic de les Arcades és l’autogestió que porta a terme la Comunitat de Propietaris de tots els elements urbanístics i de serveis d’aquest barri. Així, el barri ha tingut, en diferents moments, canal propi de televisió, emissora de ràdio, etc. etc.

Tradicionalment havia celebrat la seva festa amb motiu de la diada de sant Pere, el 29 de juny, però en aquests moments no se’n fa.

L’organització dels actes, com de la gestió del barri, és a càrrec de la Comunitat de Propietaris de les Arcades.


Nomenclàtor:
Avinguda Doctor Folch (tram entre Muralla de Sant Jordi i C/Senan, vorera sud)
Carrer Espluga de Francolí (vorera nord)
Carrer Senan (tram entre av. Doctor Folch i c/l’Espluga de Francolí, vorera est)
Muralla de Sant Jordi (tram entre torre de Sant Marçal i c/l’Espluga de Francolí, vorera oest)

 

Text extret del llibre "Els Barris de Montblanc" de Gabriel Serra Cendrós

Accions del document