Actes confinats per celebrar les Festes de Sant Maties

Malgrat que les festes van ser anul·lades, l'entrada a la fase 1 ha propiciat la realització d'actes, la majoria a través de les xarxes socials

15/05/2020

Tal com es va anunciar des de la regidoria de cultura i festes de l'ajuntament de Montblanc, les Festes de Sant Maties han estat anul·lades amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19 i la presa de mesures de confinament severes.

Tanmateix, l'entrada a la fase 1 de la desescalada ha permès que es realitzin alguns pocs actes, sempre prenent les mesures de seguretat i higiene exigides i prioritzant l'ús de les xarxes socials.

D'aquesta manera, el dissabte 16 de maig a les 11 del matí tindrà lloc l'Ofici Solemne en Honor a Sant Maties, a l'Església de Santa Maria. La celebració es podrà seguir per via telemàtica i per Ràdio Montblanc, però també es podrà assistir presencialment. Com ha anunciat la Parròquia de Santa Maria, tan sols hi haurà capacitat per un terç dels assistents, amb les distàncies establertes, fent ús de mascaretes i combregant a la mà. Els bancs on es podrà asseure la gent estaran marcats, i els que es quedin sense lloc per seure hauran de marxar. En sortir de l'Ofici hi haurà la tronada de les festes.

A les 7 de la tarda, des del Facebook Live de l'Ajuntament de Montblanc, concert amb el grup de la Conca de Barberà LEITMOTIV, retransmès en directe des d'un lloc emblemàtic de Montblanc. L’acte serà exclusiu per les xarxes socials i no estarà obert al públic. A més, durant tot el dia, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà desenvoluparà una Exposició Pública per commemorar el Dia Internacional dels Museus: els aparadors de les botigues de la vila, el vestíbul del Casal dels Josa i l’entrada del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, es convertiran en els ambaixadors de la col·lecció de la institució. Com si fossin les seves vitrines mostraran, a clients i vianants, fotografies d’una quarantena de peces del fons del museu. L’exposició també es podrà veure al web del Museu Comarcal de la Conca. 

Finalment, l'endemà diumenge, durant tot el dia, a les xarxes socials de Els Amics dels Gegants, es durà a terme la 25a Trobada de Gegants Confinats.

Per acabar, també s'ha fet públic el cartell previst per aquestes Festes de Sant Maties realitzat per l'autora montblanquina, Laura Magrinyà.

Accions del document