Aprovats nous noms de carrer a Montblanc

13/09/2018

El passat dijous 6 de setembre el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar nous noms de carrer per al municipi.

 

El primer nom, que es va aprovar per unanimitat, va ser el de Francesc Castellví i Obando, que substituirà el de General Castellví en l'esmentat carrer. Castellví i Obando va ser un austriacista montblanquí i autor de les “Narraciones Históricas”. Actualment, cada 11 de setembre se li fa una ofrena floral al monument que té a la plaça de Sant Francesc.

 

El segon nom, també aprovat per unanimitat, va ser el Josepa Abellà i Pallàs, que es col·locarà al carrer existent entre Font del Vall i Muralla de Pere III i que fins ara no tenia nom. Josepa Abellà va ser una sindicalista i treballadora del tèxtil montblanquina.

 

El tercer nom de carrer, aprovat per unanimitat com els dos anteriors, és el de Neus Català, un carrer que substituirà el fins ara passatge Jesús Hernández. Neus Català és l'única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück.

 

Finalment, el plenari montblanquí va aprovar per 12 vots a favor i 1 abstenció posar el nom d'1 d'Octubre a la plaça nova de Sant Miquel que toca al carrer Fusteria, i que fins ara no tenia nom. D'aquesta manera, els montblanquins i montblanquines recordaran aquesta data històrica per a Catalunya.

Accions del document