Arranjament de les sèquies i peixeres de Montblanc

La conselleria d’Agricultura ha informat que es procedirà al seu reparament

18/11/2020

L’aiguat del passat 22 d’octubre va tenir greus afectacions a les hortes de Montblanc. Totes elles van quedar greument afectades i, en alguns casos, pràcticament desaparegudes.

Les hortes formen part del paisatge de Montblanc, tot l’entorn dels rius Francolí i Anguera presenten aquesta tipologia de sòl característica en aquest àmbit.

Algunes de les hortes s’han pogut arranjar, gràcies a l’esforç de les comunitats de regants i ajudes més puntuals de l’Ajuntament, com les hortes de la Parellada o la Sallida. En canvi, altres com les hortes Sobirana o del Llorac han quedat sense poder-se arranjar.

Les gestions realitzades per l’ajuntament de Montblanc amb la conselleria d’Agricultura permetran poder arreglar les sèquies i peixeres que encara es troben en mal estat.

La consellera Teresa Jordà ha comunicat al consistori montblanquí que es posarà en contacte amb la Delegació del Govern a Catalunya per demanar que encarreguin a TRAGSA la restauració de les sèquies i peixeres afectades i que queden pendents de reparar.

Així doncs, durant els propers mesos es procedirà a la recuperació d’aquests espais, com també s’iniciarà, en breu, la recuperació dels ponts malmesos o desapareguts.

Accions del document