Canvis en les mesures contra la COVID-19 de l’Ajuntament de Montblanc

Es flexibilitzen algunes de les mesures aprovades el passat 22 de març

31/03/2021

Aquest dimarts el Departament de Salut ha informat que des del dimecres 31 fins al dissabte es van realizar 2.000 PCR en el cribratge massiu que va tenir lloc al Pavelló del Casal Montblanquí. D'aquestes dues mil proves, l'1,1% han donat positiu en COVID-19. Tanmateix, des del CAP continuen confirmant-se una desena de positius diaris.

En paraules de la consellera de Salut a la roda de premsa d'avui, el brot d'aquestes setmanes a Montblanc ha estat important, però ara ja va de baixada.


A patir d'aquestes dades, l'Ajuntament de Montblanc ha decidit els següents canvis en les restriccions:

- Reobertura de parcs infantils demà 1 d'abril.

- Reobertura dels equipaments esportius i culturals el pròxim dia 6 d'abril. Excepcionalment, al ser un esport amb poca interacció de persones les instal•lacions del tenis podran obrir el pròxim 1 d'abril.


Malgrat la millora de les dades, l'índex de rebrot a la Vila i a la comarca és encara molt elevat. Per aquest motiu, és important el compliment de les normes relatives a la pandèmia del PROCICAT, utilitzar la mascareta en tot moment, mantenir una bona higiene de mans i respectar les distàncies entre persones. També és important prioritzar les activitats a l'aire lliure i evitar els espais tancats o amb poca ventilació.


Aquesta situació també ha afectat de forma important el sector de l'hostaleria, especialment durant uns dies que normalment són de molt moviment a la Vila. Els establiments de Montblanc compleixen les mesures de seguretat necessàries per convertir en aquests espais segurs i des de l'Ajuntament vetllarem perquè es compleixin aquestes mesures.


Des de l'Ajuntament volem agrair la gran participació en el cribratge de la setmana passada i l'esforç de totes les persones que el van fer possible i es demana mantenir les mesures de seguretat per evitar que la situació a la Vila es torni a complicar.

Accions del document