Carta de solidaritat amb Joan Anton Font Monclús

L'Ajuntament de Montblanc, per la teva condició de montblanquí i d'exsecretari de la nostra corporació, volem manifestar, respecte a la teva carta al Secretari d'Estat per a les Administracions Territorials referent a l'advertiment a secretaris i interventors envers al referèndum.

12/07/2017

Montblanc, 11 de juliol de 2017

L'Ajuntament de Montblanc, per la teva condició de montblanquí i d'exsecretari de la nostra corporació, volem manifestar, respecte a la teva carta al Secretari d'Estat per a les Administracions Territorials referent a l'advertiment a secretaris i interventors envers al referèndum:

 

1.- Tot el suport a la teva persona i al col·lectiu de secretaris i interventors en la seva tasca professional del dia a dia dels Ajuntaments i la vostra lleialtat als governs locals legalment constituïts.

 

2.- El rebuig a totes les pressions que des del Govern central i la Delegació del Govern central a Catalunya s'han exercit sobre els càrrecs electes en referència a acords i mocions municipals, quotes, banderes... i que ara han fet extensiu als secretaris i interventors.

 

3.- Manifestar des de l'administració més pròxima als ciutadans, els Ajuntaments, la garantia de poder exercir els drets i llibertats de tots els ciutadans i, en primer lloc, el dret de vot i de decidir el nostre futur col·lectiu com a poble, i refusar les intimidacions sobre els ciutadans i ciutadanes per a poder exercir aquest dret fonamental.

 

4.- La deriva autoritària del Govern central envers els càrrecs electes, els funcionaris i els ciutadans respecte a l'exercici del dret a decidir i al referèndum confirmen les paraules del qui va ser abat de Poblet en l'Homilia de Solius, en què ens advertia fa quatre anys que el govern de l'Estat espanyol, en l'etapa final del procés, exerciria terrorisme d'Estat.

 

És, per tots aquests motius, que l'Ajuntament de Montblanc es solidaritza amb qui va ser el nostre secretari, el montblanquí Joan Anton Font, i amb tot el cós de secretaris i d'interventors dels ajuntaments catalans.

 

Josep Andreu

Alcalde de Montblanc

Accions del document