Cavalcada dels Mags d’Orient a Montblanc

La cavalcada estarà formada per més d’un centenar de patges

03/01/2022

L’Ajuntament de Montblanc informa que els Mags d’Orient arribaran a la tarda a l’antiga església de Sant Francesc i, seguidament començarà la cavalcada que acompanyarà els Reis Mags pels carrers de la vila.

Atesa l’actual situació pandèmica, la cavalcada canviarà el recorregut, transitant per carrers amples i acabant el trajecte a la plaça de Sant Francesc. Per tant, malgrat que es passarà per carrers cèntrics, el final del recorregut serà a l’antic convent franciscà on, des del terrat del claustre, els savis d’orient es dirigiran als infants de Montblanc.

Per aquest mateix motiu, quan els reis reparteixin els regals per les cases, en cas que portin els presents directament, faran l’entrega a l’entrada de les cases i al replà dels pisos.

La cavalcada s’iniciarà a 2/4 de sis de la tarda des de la muralla de Sant Francesc i seguirà pels carrer Forès, muralla Santa Tecla, carrers Francesc Macià, Miquel Alfonso, Major, plaça Santa Anna, muralla Santa Tecla, carrer Riber, plaça Major, carrers Sant Marçal, Font del Vall, Xolladors, muralla Sant Jordi i plaça de Sant Francesc.

Com és habitual en els darrers anys, els Reis faran una parada a l’església de Sant Miquel per adorar l’infant Jesús.

La cavalcada la conformaran més d’un centenar de patges, diferents xarangues, la carrossa del carbó, les Carteres Reials i els protagonistes de la vetllada, les tres carrosses amb els Reis Blanc, Ros i Negre.

Accions del document