Concentració per a reclamar la represa de les obres del túnel del Coll de Lilla aquest diumenge a Montblanc

Així ho ha anunciat Josep Andreu, alcalde del municipi, que està estudiant presentar una querella contra Foment per aquesta deixadesa

20/07/2017

Avui dijous 20 de juliol Josep Andreu, alcalde de Montblanc, ha anunciat als mitjans de comunicació que aquest diumenge 23 de juliol, a les 6 de la tarda, es realitzarà una concentració ciutadana a la rotonda d'entrada a l'autopista AP-2 de Montblanc per a reclamar la represa de les obres del túnel del Coll de Lilla, que tornen a estar aturades.

 

Andreu ha recordat que, aquest any, els pressupostos del govern espanyol tenien una partida de 13 milions i mig d'euros per a l'esmentada obra, i ha assenyalat que aquesta setmana ha parlat telefònicament amb el delegat de Foment a Catalunya, Lluís Bonet, “que m'ha comentat que hi ha un incompliment de contracte amb Acciona i estan mirant de rescindir-lo”.

 

L'alcalde montblanquí ha reconegut que està estudiant la possibilitat de presentar una querella contra Foment per la deixadesa dels treballs, “ja fa un any i mig que ens estan prenent el pèl i no sabem quina sortida podem tenir”.

 

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Montblanc ha convocat una concentració ciutadana aquest diumenge 23 de juliol, a les 6 de la tarda, a la rotonda d'entrada a l'autopista AP-2 de Montblanc. Hi haurà dos talls de circulació de cinc minuts cada un (de les 18 a les 18:05 hores i de les 18:15 a les 18:20 hores) per tal de no causar moltes molèsties als conductors. Els assistents a la concentració podran deixar el vehicle a l'aparcament del cementiri. La concentració ciutadana compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la resta d'ajuntaments de la comarca, i s'hi han adherit consistoris de les comarques veïnes, com Valls i Alcover, les cambres de comerç de Tarragona, Reus i Valls, la federació de transportistes de Tarragona, l'Associació d'Empresaris de la Química de Tarragona (AEQT) i els sindicats UGT i CCOO.

 

Per a finalitzar, Josep Andreu ha manifestat que el túnel del Coll de Lilla “serà la cirereta al pastís del ministeri de Foment per a demostrar la seva ineficàcia en les infraestructures del nostre país”.

Accions del document