Corpus, una mirada de futur

Excepcionalment, la festivitat del Corpus es va celebrar al Santuari de la Mare de Déu de la Serra

09/06/2021

Diumenge es va celebrar la Festivitat del Corpus a la Vila de Montblanc. Malgrat les restriccions, encara evidents com l’ús de la mascareta, el distanciament social o la reserva d’entrades cada vegada s’intueix que aquest estiu s’anirà tornant a una normalitat relativa.

A les 11 del matí s’iniciava la missa de Corpus, excepcionalment, al Santuari de la Mare de Déu de la Serra on, a més del Consistori, també hi van assistir els nens i nenes que van celebrar la comunió el passat 2020 i que no van poder celebrar el Corpus.

Posteriorment, a les 12 el Seguici popular de la Vila Ducal va tornar a ballar al complet. En aquesta ocasió, a més dels dimonis, també hi van participar els Torraires que van iniciar la ballada. La Mulassa, la Cucafera, el Drac i l’Àliga, amb els seus homònims infantils van donar pas al ball de Gitanes i la colla infantil i gran del Ball de Bastons. Com és habitual, els Gegants, Nans, amb el so de la banda de música Verge de la Serra, van cloure la ballada.

En aquesta ocasió, més de 400 persones van presenciar la ballada del Seguici Popular des de la plaça de la Serra, asseguts en cadires. Per evitar fortes calorades, tots els elements del Seguici van realitzar un sol ball, excepte els centenaris gegants, que van cloure la diada del Corpus amb 4 balls a ritme dels tradicionals pasdobles.

Accions del document