Del 17 al 21 de febrer Montblanc celebra el tradicional Carnaval

Els premis van des dels 1.000 per la categoria de carrosses fins als 25€ per participació

06/02/2023

L’Ajuntament de Montblanc, a través de la Comissió de Festes, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers, Aviram Moix, Gitanes de Montblanc, Dimonis de Montblanc i Montblanc Medieval, ha organitzat la festa de Carnaval, que té com a eix central la Rua.

Pel que fa a la Rua de Carnaval, que es celebrarà dissabte dia 18 de febrer, comptarà amb importants premis per a les carrosses i comparses participants, a més de premis especials per a joves i de participació. Així mateix, s’han establert premis al millor espectacle i a la disfressa dels més joves, així com altres guardons per als participants. Les inscripcions per a poder participar en la Rua es poden fer a partir de demà dimarts dia 7 i fins al 15 de febrer a l’Ajuntament.

D’altra banda, divendres 17 de febrer les escoles de Montblanc celebraran la festa de carnaval. Concretament es tracta dels alumnes i les alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Serra, CEE Tilmar i la Llar d’Infants, a més de l’Escola Les Muralles i la Llar d’Infants Els Merlets. L’endemà, dissabte 18 de febrer a les onze del matí i a la plaça Major tindrà lloc el Carnaval Infantil, que recorrerà els principals carrers del centre històric.

La Xeringa Montblanquina arribarà a la plaça Major dissabte 18 de febrer a partir de la una de la tarda. I a les cinc, sa Majestat Carnestoltes i la Concubina es desplaçarà fins a les residències de gent gran de la vila.

L’Avinguda Doctor Folch acollirà dissabte 18 de febrer a dos quarts de 7 de la tarda la concentració de les carrosses, grups i comparses i també el punt de sortida de la Gran Rua de Carnaval, a les 7 de la tarda, amb el concurs de carrosses i comparses. Una hora més tard tindrà lloc la sortida de la Gran Rua i el Concurs de Carrosses i Comparses, en una celebració que s’acabarà a la plaça de Sant Francesc.

El pavelló del Casal acollirà el sopar popular de Carnaval i la Festa de Carnaval, que es celebraran dissabte a partir de quarts de deu de la nit. A més, durant la festa es lliuraran els tres premis de la categoria de comparses.

La Festa s’acabarà dimarts 21 de febrer, amb la vetlla i la incineració de Sa Majestat, que es celebrarà a la plaça de Sant Francesc. La comitiva fúnebre sortirà des de la plaça Major a partir de les 19.30h i en arribar a la plaça de Sant Francesc, es celebrarà la vetlla i la incineració de Sa Majestat Carnestoltes XLV. També tindrà lloc l’entrega dels premis de les carrosses i el fi de festa protagonitzat pels Dimonis de Montblanc.

Accions del document