El ple de l’Ajuntament de Montblanc autoritza l’adquisició d’una finca on s’hi emplaçarà l’Arxiu Comarcal

Va ser aprovada una moció per al reconeixement públic de les víctimes de la Guerra Civil

28/07/2022

El ple ordinari del mes de juliol celebrat ahir a l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat l’adquisició de la finca Parellada de Baix, emplaçada al Baluard de Santa Anna i que serà cedida a la Generalitat de Catalunya perquè s’hi instal·li el futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

El ple també va aprovar de manera provisional el pla especial urbanístic del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable de Montblanc, així com la modificació de crèdit i l’ordenança fiscal, que regula els preus públics del marxandatge i de les visites autoguiades de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. 

Així mateix, no va prosperar la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Montblanc. Mentre que sí va ser aprovada una moció per al reconeixement públic de les víctimes de la Guerra Civil espanyola presentada pel grup municipal d’Agrupament Catalanista de Montblanc – Esquerra Republicana de Catalunya. La moció contempla, entre d’altres, la creació d’una comissió que compti amb les entitats i persones particulars de Montblanc que afavoreixin la memòria històrica. Fruit de l’acord es dotarà el municipi d’un espai de record al cementiri municipal per a les persones i familiars d’exiliats, afusellats, empresonats, mentre que també es farà una publicació de caràcter històric, que serà inclosa a la pàgina web municipal.

Accions del document