El Ple municipal aprova el Pla de sanejament 2021-2026

També s'ha aprovat el pla de protecció de les cabanes de pedra seca

01/04/2021

El Ple municipal de Montblanc ha aprovat amb els 8 vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de Junts per Montblanc i el PSC la modificació del Pla de sanejament.

Aquest pla, ja va ser aprovat el passat 2020 pel període 2020-2023. Tanmateix, ara s’ha aprovat una modificació d’aquest, per tal de poder passar les pòlisses de crèdit de curt a llarg termini. D’aquesta manera, la durada del pla serà fins a l’any 2026.

El regidor d’hisenda, Cesc Viñas ha afirmat que aquesta modificació «ens permetrà convertir de curt a llarg termini dues pòlisses, mecanisme que fins ara no estava permès. També demanarem un petit crèdit de 100.000 euros per pagar despeses i així millorar la tresoreria de l’Ajuntament».

Marc Vinya, portaveu de Junts, s’ha mostrat crític amb l’allargament del pla de sanejament fins a l’any 2026, perquè «la situació financera afectarà el proper consistori, ja que anirà més enllà de l’any 2023».

Davant aquesta afirmació, Pep Andreu ha contestat que el 2023 «la situació econòmica de l’ajuntament serà molt millor de què hi havia quan hi vam entrar».

A més, del pla de sanejament, el ple també ha aprovat per unanimitat el conveni entre l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per la gestió i administració de la xarxa de comunicacions.

Segons el regidor de comunicació, Cesc Viñas, aquest conveni “buscar millorar els serveis informàtics i aprofitar la proximitat dels edificis del Consell Comarcal i l’Ajuntament per ser més eficients”.

El Ple també ha aprovat amb el suport de les tres formacions polítiques de l’Ajuntament, el text refós del Pla Especial de protecció de les cabanes de pedra seca Montblanc. Amb aquest Pla es revalora l’arquitectura popular de les cabanes de pedra seca, molts presents a Montblanc, especialment a la partida de Can Magra.

Segons ha confirmat l’alcalde, Josep Andreu, malgrat les importants obres al túnel de Lilla “cap cabana de pedra seca s’ha vist afectada per la intervenció de foment”.

Finalment, en el torn de precs i preguntes el regidor socialista, Juanma Cabello, ha preguntat sobre la situació de la Casa Sugrañes ubicada a la muralla de Santa Tecla. Josep Andreu, ha afirmat que amb aquesta casa hi ha una important problemàtica urbanística, ja que segons l’ordenament es troba en zona verda, per la qual cosa no es pot donar llicència d’obres ni d’activitats. Després d’una llarga polèmica, finalment s’ha acordat crear una comissió amb representació dels diferents partits polítics per trobar una possible solució que Andreu veu «gairebé impossible».

 

 

Accions del document