Emotiu homenatge als col·lectius afectats per la COVID-19

L’ajuntament va entregar una placa d’agraïment al CAP, residències i Protecció civil

06/09/2021

El passat diumenge, 5 de setembre, el Santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc va acollir un sentit homenatge als col·lectius professionals sociosanitaris afectats per la pandèmia.

L’acte es va iniciar amb un record als montblanquins que han perdut la vida, a causa de la pandèmia, amb un minut de silenci i el Cant dels Ocells, mentre els familiars deixaven roses sobre l’altar de l’església.

Seguidament, Aina Bové, jove afectada greument per la COVID, va explicar el seu colpidor testimoni, just abans que Josep Gomis i Josep Cardona interpretessin el Cant de Llunyania.

Posteriorment, es va homenatjar el CAP de Montblanc, la Residència Llar Conca de Barberà, la Residència Montblanc i Protecció Civil. Els col·lectius sociosanitaris que van viure en primera persona els mesos més difícils de la pandèmia.

L’ajuntament va entregar una placa a cadascun dels homenatjats, els quals van tenir paraules d’agraïment i reconfort.

Finalment, el regidor de sanitat de l’ajuntament de Montblanc, Santi Porta, va evidenciar la importància de realitzar un acte d’aquestes característiques. Posteriorment, Dolça Cortasa, gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona i Bonaventura Clotet, doctor en microbiologia van aportar un perfil més tècnic a l’acte amb l’explicació de l’evolució de la pandèmia els propers mesos.

Va tancar l’acte, l’alcalde Josep Andreu reiterant l’agraïment a tots els col·lectius que durant aquests mesos han patit l’afecte de la pandèmia des de metges i infermers, passant per botiguers, personal de la neteja i els cosidors de les mascaretes.

Així doncs, l’Ajuntament de Montblanc retia un merescut i significat homenatge als col·lectius més afectats per la pandèmia. Per una pandèmia, com els mateixos protagonistes es van assegurar de remarcar, que encara no ha acabat.

 

Accions del document