ERC presenta formalment l'expulsió d’Andreu, Benet i Porta d’Agrupament Catalanista

En el ple també es va aprovar la compra d’un immoble per facilitar l’accés al nou arxiu comarcal

29/07/2021

El Ple d’aquest passat 28 de juliol ha tornat la polèmica entre els antics membres de l’equip de govern de l’ajuntament de Montblanc. Malgrat la tensió evident entre els regidors d’Agrupament Catalanista, tots els punts del Ple van ser aprovats per unanimitat.

El punt més calent del ple va arribar al final de la sessió quan es va informar que ERC havia presentat una instància que «insta a l’expulsió dels següents membres: Sr. Josep Andreu Domingo, sr. Francesc Benet Ribé i sr. Santi Porta Fernandez». D'aquesta manera l’alcalde i els actuals primers tinents d’alcalde queden com a regidors no adscrits.

El ple ha donat compte d’aquesta instància que ha estat aplaudida pel regidor Oriol Pallissó afirmant que «s’havia acabat l’agonia», fent referència als mesos tensió que havien mantingut amb l’equip de govern.

Tanmateix, l’alcalde Josep Andreu ha afirmat que aquesta qüestió té més recorregut i que ja presentaran la documentació per constatar que l’escrit presentat per ERC no pot ser efectiu. Andreu ha afirmat que no faran cap batalla pel nom, sinó «que hi ha una dilució per qui és no adscrit».

Seguidament Pallissó ha fet un seguit d'interpel·lacions a l’alcalde Josep Andreu, el qual no ha volgut entrar en polèmica.

Inicialment, en el ple d’aquest dimecres, s’havia aprovat la compra d’un habitatge al Baluard de Sant Anna. El motiu de la compra és per habilitar l’entrada al nou arxiu comarcal de la Conca de Barberà des d’aquest carrer, en lloc de la Parellada com estava previst inicialment. Amb aquesta entrada es disminueix el preu de la urbanització de l’accés i es facilita un emplaçament més cohesionat amb la trama urbana.

Per tant, amb la compra del terreny que es troba localitzat al Baluard de Santa Anna i l’immoble aprovat en el ple d’aquest dimecres, l’Ajuntament ha facilitat els terrenys adequats per tal que des de la Generalitat s’accepti aquest emplaçament i es procedeixi a la realització del nou arxiu comarcal de la Conca de Barberà valorat en més de 2 milions d’euros.

En el mateix ple, s’han aprovat els dies festius locals festius per l’any 2022 que seran, com és habitual, els dies 8 i 9 de setembre per les diades de la Mare de Déu de la Serra i Sant Maties.

També s’ha aprovat per unanimitat un conveni entre els Ajuntaments de Montblanc i l’Espluga de Francolí per l’expropiació de béns i drets inclosos en el Projecte per la construcció d’un ramal pel subministrament d’aigua, provinent del minitransvassament del riu Ebre, a l’Espluga de Francolí. D’aquesta manera l’Espluga de Francolí podrà resoldre els problemes d’aigua que ha experimentat en diverses ocasions.

Finalment, Josep Andreu en declaracions en finalitzar el ple ha afirmat que es mostrava content «per haver aprovat tots els punts per unanimitat. Aquesta és la línia a seguir, treballar fort, tirar el poble endavant i defugir de polèmiques que només desgasten en va».

En el Ple ordinari d’aquest mes de juliol també s’ha mostrat la solidaritat, tant pels incendis forestals de Santa Coloma de Queralt que han afectat diverses poblacions de la Conca de Barberà i l’Anoia, com per l’incendi a les naus ubicades el polígon les 3 eres de Montblanc.

Accions del document