Gran inauguració de la imatge de Santa Maria

02/01/2019

Gran inauguració de la imatge de Santa Maria
Foto: cedida

El diumenge 30 de desembre, la Parròquia de Santa Maria va inaugurar solemnement la restauració de la imatge de Santa Maria que presideix l’església gòtica que corona la vila de Montblanc.

 

L’acte de benedicció es va celebrar a les 11 del matí amb la presencia de les diferents agrupacions parroquials, el consell de Plebania i representants de la gestió patrimonial de l’Arquebisbat de Tarragona. També representants de les institucions civils i entitats locals. I un gran nombre de feligresos que van omplir la nau de l’església.

 

La benedicció va continuar amb una missa d’acció de gràcies presidia pel Plebà de la Parròquia. Al finalitzar la missa va ser el moment dels agraïments i salutacions per part dels representants civils i religiosos. També va dirigir unes paraules el responsable de la restauració, el Sr. Aleix Vall qui va explicar breument la intervenció que s’ha fet a la imatge. El president del Consell Comarcal va agrair a la Parròquia de Montblanc la infatigable tasca de restauració i conservació del patrimoni monumental que administra la parròquia, un patrimoni que impulsa i enriqueix l’experiència cultural i turística de la Conca de Barberà. El representant de la Diputació de Tarragona, el Sr. Joan Olivella va destacar la importància de la restauració d’aquesta imatge ja que és una peça important del patrimoni cultural de casa nostra. Va cloure els parlaments l’alcalde de la Vila el Sr. Josep Andreu qui va agrair la restauració feta per la Parròquia, i alhora va fer un repàs de la història del temple de Santa Maria la Major que va definir com el cor de Montblanc i la seva imatge més destacable.

 

L’acte el va cloure el Sr. Plebà de Montblanc, Mn. Simó Gras, qui va agrair la presència de tots els assistents, la col·laboració de tots en la consecució d’aquest projecte de restauració, i va apel·lar al sa orgull que ha de tenir la comunitat cristiana de Montblanc, no només perquè és hereva d’un bast patrimoni, sinó també perquè l’ha sabut preservar i embellir. També va aprofitar per anunciar que s’està treballant en un projecte de museïtzació del temple de Santa Maria la Major per tal que esdevingui un espai d’interpretació del Montblanc eclesiàstic medieval.

 

La festa es va cloure amb el cant de la Salve a la Mare de Déu per tots els assistents, el toc manual de campanes de part dels campaners de Santa Maria i l’orgue barroc que va tocar-se en tot el seus registres i esplendor.

Accions del document