L’Ajuntament de Montblanc aprova sol·licitar una subvenció de tres milions d’euros per convertir Sant Francesc en un espai immersiu sobre Sant Jordi

La petició de l’ajut únicament es podrà tramitar si la Generalitat cedeix a l’Ajuntament l’ús demanial de l’antic temple

12/05/2023

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar ahir per unanimitat sol·licitar una subvenció de tres milions d’euros per executar el projecte de rehabilitació i conversió de l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc en un espai immersiu dedicat a la figura de Sant Jordi. La petició, però, està supeditada a què la Generalitat de Catalunya trameti, en el decurs de les properes hores, la cessió de la titularitat de l’antiga església de Sant Francesc a l’Ajuntament de Montblanc i per a un període de trenta anys.

 

El projecte impulsat per l’Ajuntament amb el suport de tots els grups municipals, contempla la rehabilitació de l’antiga església -que forma part del conjunt de l’històric convent de Sant Francesc- per esdevenir un espai cultural de primer ordre per a la vila Ducal, donant continuïtat, a la vegada, als projectes turístics i culturals associats a la Llegenda de Sant Jordi.

 

Així mateix, aquesta intervenció permetria completar la rehabilitació de l’església, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional, la qual forma part d’un conjunt monumental únic format, entre d’altres, per la muralla medieval de Montblanc, que també disposa de la mateixa classificació: Bé Cultural d’Interès Nacional.

 

El projecte està valorat en tres milions d’euros i la subvenció que es sol·licita és del cent per cent de la inversió. D’aquesta manera, la materialització d’aquest conjunt no suposaria cap aportació econòmica per part de l’Ajuntament.

 

Romanent positiu

 

D’altra banda, en la sessió plenària de l’Ajuntament de Montblanc es va donar compte d’un romanent positiu de tresoreria de 600.000, mentre que el deute acumulat a 31 de desembre del 2022 se situa en 1,9 milions d’euros, la quantitat més baixa dels darrers anys. Tanmateix aquestes són dades provisionals, a l’espera del tancament definitiu.

 

Montblanc va celebrar ahir el darrer plenari d’aquesta legislatura.