L’Ajuntament de Montblanc aprova un nou reglament de Protocol, honors i distincions

El nou reglament esdevindrà una peça clau en la celebració dels actes protocol·laris

01/10/2020

El Ple ordinari del mes de setembre va aprovar, per unanimitat dels 13 regidors, un nou Reglament de protocol, honors i distincions que contempla la regulació dels actes organitzats per l’Ajuntament, així com el procediment per a conèixer públicament aquelles persones, col·lectius, entitats, associacions i institucions que per la seva tasca executòria així ho mereixin.

 El Protocol regula els tractaments protocol·laris, els símbols del municipi i el seu ús (escut, bandera, himne, macers, espasins...). També queden regularitzats els actes en els quals la corporació en ple hi participa protocol·làriament: Setmana Santa, Setmana medieval, Festes de Sant Maties, Corpus, Festa Major, Diada Nacional de Catalunya i Festes extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra.

 El document també explica com s’ha de desenvolupar el ple de possessió de l’alcalde o alcaldessa i, altres aspectes protocol·laris, com el dol oficial o la defunció de membres de la corporació.

 Un dels aspectes que manté certa sinonímia amb el protocol existent fins ara de l’any 1997, és el reglament d’honors i distincions de fills predilectes, adoptius i les medalles Vila Ducal de Montblanc en les categories d’or, plata i bronze. A més, també s’especifica el nomenament de carrers i equipaments públics, i altres actes més recents com el reconeixement dels mèrits esportius, la benvinguda als nounats i el reconeixement de la vellesa.

 Finalment, en aquest nou i extens reglament s’especifica el procediment per agermanar-se en un nou municipi.

El ple municipal d’aquest passat 30 de setembre, el primer en què la regidora Núria Besora hi participava com a regidora no adscrita a l’oposició, també va aprovar una modificació urbanística que reordena tot l’entorn de la fàbrica de goma.

 

 

 

 

 

 

Accions del document