L’Ajuntament de Montblanc impulsa la commemoració del Dia Mundial de la Poesia

Les activitats es fan amb la col·laboració de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles, l’Associació Escarritx de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i les Escoles i Instituts de la vila

15/03/2023

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc amb la col·laboració de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles, l’Associació Escarritx de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i les Escoles i Instituts de la vila, han organitzat tot un seguit d’activitats amb l’objectiu de promoure el dia mundial de la Poesia i també la seva difusió entre els escolars i la ciutadania.

La primera acció poètica es titula: “Joves a versos”. Es tracta d’una activitat que comptarà amb la participació dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà i els de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc. L’esdeveniment té com a objectiu potenciar i difondre les manifestacions culturals i artístiques juvenils, així com donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals més propers a les noves generacions. Els estudiants que hi participin voluntàriament hauran d’escriure un vers original i genuí que es gravarà i es penjarà a les xarxes socials al llarg de tota la setmana.

Al llarg de tota la setmana les famílies compartiran poemes i versos als vidres de la Biblioteca. El mateix dia 21 de març, dia mundial de la poesia, a les 18.00h a la Biblioteca, es farà la presentació del resultat del projecte “Joves i versos”. Seguidament, hi haurà una lectura del poema del rector de Vallfogona de Riucorb en diferents idiomes, i explicació de fets i anècdotes de la vida del rector de Vallfogona a càrrec de l’Escarritx. Aquest acte es farà amb l'acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.

Finalment, el divendres 24 de març a partir de les 17.30h, la Biblioteca Comarcal acollirà un acte públic que consistirà en pintar i escriure poemes i versos als vidres de l’equipament cultura..

El programa, impulsat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Montblanc, s’adhereix als actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia, que organitza la Institució de Lletres Catalanes.

 

Accions del document