La cultura és la protagonista del cap de setmana de Sant Maties a Montblanc

Demà divendres s’inaugurarà una mostra que repassa la lluita contra el Pla de Residus, emplaçada a la sala Sant Miquel

12/05/2022

La cultura és la protagonista, aquest cap de setmana, de l’oferta montblanquina amb les Festes de Sant Maties com a eix central, complementat amb l’obertura de  diverses exposicions. La primera d’elles, que estarà emplaçada a la sala Sant Miquel i impulsada des de Cultura i Paisatge, recull la lluita ciutadana contra el Pla de Residus tot just ara fa tres dècades. L’acte d’inauguració, que comptarà amb la participació d’alguns dels seus protagonistes, com Josep Gomis o Josep Pijoan, serà presidit per l’alcalde, Josep Andreu.

L’artista Gerard Castellví formalitzarà demà l’acte oficial de cessió d’una de les seves obres a l’Ajuntament de Montblanc, el qual tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda al saló de sessions de la Casa de la Vila, el mateix emplaçament on es col·locarà la pintura que dona a la vila. Mentre que seguidament al Museu Comarcal de la Conca de Barberà tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració de l’exposició “Músic de tot cor, Joan Tomàs i Parés”.

Dissabte al matí tindrà lloc l’Ofici Solemne en honor a Sant Maties, i a la sortida es desenvoluparà l’actuació del Seguici Popular a la plaça Major en homenatge a la montblanquina il·lustre, Mercè Matilde Vives. A la tarda, a partir de dos quarts de set, es celebrarà la Trobada de Gegants, que recorrerà els principals carrers de la vila i al vespre tindrà lloc la representació teatral “Vida de peix... sense espines”, que co-protagonitzaran Mercè Comes i Rosa Andreu, mentre que a la nit el protagonisme se l’enduran els Tarraco Surfers.

Diumenge tindrà lloc l’acte d’homenatge als avis de 90 anys, que enguany aplega, a causa de la pandèmia, a tres generacions d’àvies i avis. L’acte es desenvoluparà a partir de dos quarts d’una a la sala de les Corts Catalanes. Mentre que a la una del migdia tindrà lloc a la plaça Major l’actuació dels Torraires de Montblanc, els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca en l’actuació castellera de Sant Maties. El ball de Sant Maties, el concert de sardanes i el del Coro Rociero Virgen de la Serra, serviran per cloure la celebració.

Accions del document