La renovada festa de Cap d’Any de Montblanc esdevé tot un èxit amb 1.500 persones participants

Els Reis d'Orient van tenir una rebuda majestuosa a la plaça Major

09/01/2020

Montblanc ha tancat unes festes de Nadal amb èxit de participació a pràcticament tots els actes. La regidoria de cultura i festes valora molt positivament el programa d’actes d’enguany, tan l’organització dels diferents actes com la participació de la gent.

Probablement, la recuperació de la festa de la Nit de Cap d'any municipal va posar la nota més positiva als més de 80 actes que hi ha hagut durant aquestes festes. L'aforament de 1500 persones va quedar absolutament complert deixant plena tan la discoteca Què de Què com la carpa exterior. L'organització de la festa, a càrrec de l'Ajuntament i la sala de festes va resultar un èxit amb una nit que gaudia de dos ambients festius diferenciats per a diferents públics.

A més, per tal de poder accedir a la nit festiva es van organitzar, gratuïtament, autobusos que connectaven el centre de Montblanc amb la festa i es va habilitar una nova zona d'aparcament per poder acollir dels els vehicles. Aquest servei va ser utilitzat àmpliament per molt gent que va participar a la festa.

Donat l'èxit de la festa d’entrada al nou any, l’Ajuntament i la Comissió de Festes, juntament amb el Què de Què, ja pensen en repetir el format consolidant la nit de cap d'any montblanquina, com la nit de referència de la Conca de Barberà.

Un altre dels actes destacats del programa eren els Pastorets. El dia 1 al migdia, el Centre Cultural Sant Jordi va acollir la darrera de les quatre representacions, que es van fer aquest any, commemorant els 80 anys.

L'altra plat fort de les festes va ser, com es desenvolupa des del 1908, la clàssica cavalcada de Reis. Aquest any, la cavalcada va comptar amb una seixantena de participants que acompanyen als 3 Reis d’Orient. A més, en aquesta edició també es va comptar amb tres patges carters, la banda de música Verge de la Serra, la Bandarra Street Orquestra i un tercer grup musical. A més de les habituals carrosses, un grup de fullets i uns cavalls lluminosos majestuosos van donar espectacularitat a una cavalcada que va tenir, com a punt culminant, l'entrada a la plaça Major amb la rebuda de Ses Majestats davant de centenars d'infants que els esperaven ansiosament. Montblanc els va rebre amb un espectacle de llum, so i color a la plaça que va fer les delícies de grans i petits.

A aquests grans espectacles, cal afegir l'èxit del concert de gospel al teatre del Casal Montblanquí amb més de 200 participants, l'espectacle del Monstre de Colors amb més de 250 entrades venudes i l'espectacle familiar que va tenir lloc al Casal montblanquí amb vora 300 assistents. També ha tingut una molt bona acollida el Casal de Jocs, que un any més ha omplert d’activitat per als més petits tres tardes de les festes de Nadal.

Per tot això, la regidoria de festes agraeix les entitats que han fet possible els diferents actes, així com el treball de la comissió de festes. La regidora Judit Pere destaca que “han estat unes festes on hem tingut la voluntat de fer actes per a totes les edats, amb molta participació i il·lusió”.

Pel que fa a la priorització del suport donat per l'Ajuntament, la població considera que sí que destina suficients recursos a l'àrea de turisme, però no suficients a l'agricultura, ni al teixit industrial, ni al parc Natura

 

Accions del document