L'Ajuntament de Montblanc participa al PECT TurisTIC en família com a entitat sòcia

08/05/2018

L'Ajuntament de Montblanc és una de les entitats sòcies per a l'execució del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, que lidera la Diputació de Tarragona. Ahir dilluns va tenir lloc l'acte de presentació i signatura del projecte, en què també hi són com a entitats sòcies la Universitat Rovira i Virgili, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya i l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

 

L'objectiu dels diferents agents que hi intervenen és generar competitivitat, innovació, creixement i nova ocupació directa i indirecta, convertint les destinacions turístiques de la Costa Daurada i de Terres de l'Ebre en referència innovadora global del turisme familiar.

 

L'acord per articular projectes d'especialització i competitivitat territorial a les comarques de Tarragona es va prendre el 17 de setembre de 2016 durant una reunió convocada per la Diputació de Tarragona i la URV amb ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants, amb la participació en el debat de totes les administracions locals i els agents socioeconòmics. Fruit d'aquesta reflexió conjunta, posteriorment, van concretar-se els diferents projectes, que en el cas de les actuacions que lidera la Diputació de Tarragona s'agrupen entorn el PECT TurisTIC en família.

 

L'Ajuntament de Montblanc participa al PECT amb l'actuació "La història fa turisme", que és la creació d'un producte d'experiència vnculat al turisme familiar, a partir de l'espai del celler modernista de Montblanc, que acull l'Oficina de Turisme o un punt de promoció del producte agroalimentari local. La proposta vol oferir un punt d'atracció amb un relat lligat a la terra, el paisatge, la història, el patrimoni i els hàbits saludables, vinculat a l'oferta i les marques existents Montblanc Medieval i Ruta del Cister.

Accions del document