Les activitats de Festalateva converteixen la setmana de la joventut en un èxit de participació

10/07/2018

Un any més la Festalateva de Montblanc s’acomiada tancant una setmana plena d’activitats per a joves i grans, amb molt bona acollida i una gran assistència de públic. Aquesta 14ena edició, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc i el Consell de Municipal de Joventut, celebrada de l’2 al 8 de juliol, arriba a la seva fi convertint-se en tot un èxit esdevenint la més concorreguda i la més carregada d’activitats per a tothom.

 

Durant tota la setmana, els més petits i els joves del Montblanc han pogut gaudir de les activitats lúdico-culturals que s’han dut a terme a la plaça de sant Francesc. Dilluns es va dur a terme un circuit de carts a pedals i a motor, el tuneja’t-shirt i el taller de ràdio a càrrec de Ràdio Montblanc. Per acabar la tarda, la colla infantil de l’àliga i el drac petit van posar la nota cultural realitzant un taller per convertir-se en balladors per un dia i els Torraires de Montblanc van ser els encarregats de tancar la tarda amb un taller de castells. Dimarts durant tots els dia els joves van gaudir d’un skate park. També es va dur a terme un taller de dolços a càrrec del jove montblanquí Joan Ollé, un taller percussió i el taller de foc a càrrec dels diables Muralles de Foc. Dimecres a la tarda els participants van gaudir un tarda de circ amb malabars i un pòrtic acrobàtic gegant. El dimecres és un dels dies amb activitats més consolidades i populars del públic de Festalateva. Així, el tradicional concurs de síndries i taller de moda i estilisme a càrrec G Perruquers van esdevenir un gran èxit de participació. L’escola de ball Total Gym van posar la nota esportiva amb un taller de Zumba. El festival Essènies enguany va participar a la Festalateva amb dos tallers, el de aroma teràpia i el de maridatge de vins i assortiment de barquetes. Dijous, es va poder tornar a dur a terme les activitats amb més èxit de l’últim any. El concurs d’aixecar caixes on el jovent més valent es va apilar fins a una vintena de caixes. Els Dimonis de Montblanc faran un taller de foc i a la nit un Scape Room al Museu arxiu.

 

El taller de pizzes a càrrec del restaurant el Cortijo, que estava programant per dijous 5 de juliol a les 18.00 h s’ha posposat per el proper dijous 12 de juliol a les 17.00 h.

 

Divendres va arribar un dels moments més esperants per a tots els joves de la vila perquè un tobogan aquàtic de 100m i dos carrils va esdevenir el protagonista de la tarda al carrer Baluard Santa Anna. Riure, suar, gaudir, lliscar, participar, compartir, mullar-se... són algunes de les paraules que defineixen l’activitat de divendres que no va ser l’única protagonista perquè també hi havia dos tobogans inflables. Finalment l’escuma va servir per cloure una jornada que restarà en el records dels joves montblanquins.

 

Dissabte a la tarda, es va celebrar una nova edició del Treu la peça amb la participació de l’aligot petit i de més d’una vintena de peces construïdes pels infants i joves de la vila. Després de la cercavila, a la plaça Major, va tenir lloc un taller de sardanes que va acabar amb una ballada de sardanes amb l’Actuació de la Cobla Contemporània. Com ja fa una bona pila d’anys, a 2/4 de 9 més de 300 persones van participar a la caminada popular contra càncer.

 

A les 10 de la nit la Colla Infantil dels Dimonis de Montblanc, van inaugurar el seus nous vestits amb un correfoc, més tard amb la col·laboració de l’Associació Juvenil Barjaula; el grup Vivèrrids va fer una l’actuació de 2 hores que va acabar amb el relleu del DJ Enredu que no volia perdre’s la nit del barjauló.

 

Diumenge al matí, a partir de les 12 del matí, a la piscina municipal els inflables d’aigua i les activitats del Mulla’t també van esdevenir un gran èxit.

 

La catorzena edició de la Setmana de la Joventut ha servit per posar de manifest que la festa està del tot consolidada. Ha crescut la participació respecte l’any anterior i s’han pogut oferir al públic algunes activitats que ja s’han esdevingut un clàssic, però també de noves com el concurs d’apilar caixes, l’skate parc, convertint-la així en un referent de les festes d’estiu per a tots els veïns de Montblanc. Des de l’Ajuntament de Montblanc, a través de la Regidoria de Joventut i del Consell de Municipal de Joventut, es vol agrair la participació i col·laboració desinteressada de les diferents administracions, les entitats (Barjaula, Dimonis de Montblanc, Diables Infantils Muralles de Foc, Drac i Àliga de Montblanc, Nanos de Montblanc, Torraires de Montblanc, amics dels gegants, club Atlètic Montblanc, grups sardanista de Montblanc Protecció Civil Montblanc); establiments (El Cortijo, Escola de ball Total Gym, G Perruquers, Ràdio Montblanc, Festival Essències), i sobretot a la vintena de joves que amb el seu esforç, il·lusió i paciència han contribuït a fer possible una nova edició de Festalateva.

Accions del document