Les estacions de càrrega de vehicle elèctric seran de copagament

Els beneficis es destinaran a una taula per a l'emergència social

29/12/2021

L’Ajuntament de Montblanc té una trajectòria de promoció del vehicle elèctric consolidada. Des dels inicis de la implantació dels sistemes de recàrrega es va promocionar la instal·lació d’una doble estació de càrrega formada per un carregador ràpid i altra semi ràpid, ubicat a la zona blava de la muralla de Santa Tecla. Es va fer la inversió gràcies a subvencions d’altres administracions, i el municipi s’ha fet càrrec del manteniment d’equips i del consum elèctric.

En cursos passats es va apostar per implementar en municipi de Montblanc una segona doble estació de càrrega formada en aquest cas per un doble carregador ràpid, en aquest cas, al pàrquing de Sant Miquel. En aquest quart trimestre de 2021, un cop la companyia subministradora ha realitzat la infraestructura per alimentació de l’estació de càrrega s’ha pogut posar en marxa.

Fins al moment, l’Ajuntament s’ha fet càrrec del cost d’explotació i manteniment de la primera estació de càrrega des del seu inici fins a dia d’avui. També cal considerar l’escalada de preus en el cost de l’energia elèctrica que s’ha produït en 2021 i la tendència pel 2022. Per aquest motiu, a partir del dia 3 de gener les estacions de càrrega de vehicles elèctrics seran cofinançades pels usuaris amb el pagament de part del cost de l’energia consumida.

El cost de les estacions de recàrrega seran en funció de la rapidesa de la càrrega establint-se 2 tarifes segons recomanacions del ICAEN, Institut Català de l’Energia; els carregadors ràpids 0,30€/kWh i els semi ràpids 0,15€/kWh.

Tal com va informar l’alcalde, la recaptació d’aquesta recàrrega es destinarà a una taula social, per afrontar problemàtiques d’emergència social.

Com puc utilitzar els carregadors de Montblanc?
A partir d'avui els carregadors públics de Montblanc només podran usar-se amb l'aplicació mòbil EVcharge. La APP està disponible tant a Android com a iOS.
www.etecnic.net/get_app .

Com funciona l’APP?
Mitjançant l’APP es podran localitzar els carregadors, veure si estan operatius o ocupats en temps real, iniciar i finalitzar les recàrregues, fer els pagaments i moltes més funcionalitats.

Com puc pagar?
A l’aplicació hi ha un apartat on indica “targetes”. Caldrà afegir la targeta de crèdit o dèbit amb la que cal pagar. Com en totes les aplicacions de pagament, les dades personals són tractades per una plataforma financera que garanteix la Llei de Protecció de Dades i encriptació d’aquestes.

I si tinc un problema?
Hi ha a disposició 24/7 del servei d'assistència tècnica d’Etecnic.

Accions del document