Les obres de reconstrucció del pont Vell i el seu entorn han arribat a l’equador

Les obres arribaran a la seva fase final a l’entorn de Sant Jordi

19/01/2023

Les obres de reconstrucció del pont Vell de Montblanc han arribat a l’equador. El projecte de rehabilitació està dividit en dues parts. La primera d’elles consisteix en els treballs de consolidació del pont Vell i amb un pressupost superior als 500.000 euros. Mentre que la segona, corresponent a l’entorn del pont Vell, disposa d’un pressupost d’1,2 milions d’euros.

A hores d’ara, segons explicava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, “hem acabat amb els primers treballs de construcció dels bancs que formaran part del mobiliari urbà que envolta la llera del riu. També s’ha executat l’estructura de la rampa i l’escala”. Al costat de l’edifici de l’antic hospital de Santa Magdalena les obres, a hores d’ara ja estan molt més avançades. De fet, és en aquest indret on van començar, en primer terme, les obres de reconstrucció.

En aquest entorn, tocant al costat de l’edifici de l’antic hospital, s’hi ha dut a terme “la fonamentació i la base sobre la qual s’iniciarà la col·locació de la pedra ornamental, que serà el paviment definitiu”, assenyalava l’alcalde.

En el decurs dels propers mesos, amb l’avançament de les obres, es podrà observar com l’entorn del pont Vell adapta la forma a les necessitats reals, obrint un espai per a les montblanquines i els montblanquins destacant la bellesa i la singularitat d’una de les icones de la vila: el pont bastit al segle XII. De fet, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, apuntava a què les obres arribaran a la seva fase final a l’entorn de Sant Jordi.

Accions del document