Montblanc acollirà una conferència sobre el càncer per La Marató 2018

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones

31/10/2018

En motiu de la Marató 2018 de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany compleix la seva 27a edició, Montblanc acollirà una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer.

 

Aquesta conferència està impulsada per la Fundació La Marató de TV3 i organitzada per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l’Ajuntament de Montblanc i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

 

La xerrada, que anirà a càrrec d’un professional de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic, tindrà lloc el 16 de novembre a les 18.30 h a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

 

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. Malgrat els avenços que s’han fet en els últims anys, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones. Els recursos de La Marató 2018 impulsaran la recerca per aconseguir nous mètodes de prevenció, de diagnòstic i tractaments més eficients que augmentin la supervivència i la qualitat de vida dels pacients, entre els quals, la immunoteràpia i la biòpsia líquida, dues de les tècniques més innovadores en què actualment treballen els investigadors. La campanya d’enguany porta l’eslògan “La investigació és la vida”. Mostra el procés viscut per una persona fins a arribar a la curació. Té com a objectiu fer èmfasi en la capacitat de la recerca per augmentar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients.

 

Aquesta és la primera de moltes de les conferències que es faran als municipis i als centres educatius de la comarca.

Accions del document