Montblanc rep una menció honorífica per un projecte de recuperació del camí del riu Francolí

13/04/2018

El jurat del Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona ha atorgat una menció honorífica, sense dotació econòmica, al projecte de recuperació del camí del riu Francolí al terme municipal de Montblanc. El Premi Iniciativa Medi Ambient reconeix projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible del territori en àmbits com el medi natural, el paisatge, els residus, l'urbanisme, l'energia o l'aigua. Impulsat per la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori, el guardó arriba enguany a la XIII edició.

 

El projecte presentat per l'Ajuntament de Montblanc, basat en la recuperació del camí del riu Francolí en aquest municipi, té com a objectiu mantenir un espai fluvial sostenible i net i potenciar les funcions ambientals dels espais de ribera, en especial la funció paisatgística, de lleure i educativa.

 

El traçat, en molts trams desaparegut, es va replantejar per fer-lo coincidir el màxim possible amb els camins tradicionals de la llera del riu Francolí. Tot plegat amb la intenció que servís com un eix vertebrador de diverses zones visitables d’alt valor ecològic i paisatgístic com La Font de Bolovi, el Pont de les Bruixes, La Font de la Ceba, La Sallida i el Pont Vell.

 

Entre els avantatges d'aquest projecte hi trobem la restauració de béns patrimonials, la recuperació d’un entorn de gran bellesa natural i d’un tram del camí medieval que unia Montblanc, l’Espluga de Francolí i el monestir de Poblet, i la promoció del turisme actiu.

 

El lliurament del Premi Iniciativa Medi Ambient es va dur a terme aquest dimecres al migdia al Palau de la Diputació de Tarragona, en un acte amb l'assistència del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montblanc, Joan Caselles. El representant municipal ha rebut el guardó de mans del president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat de la diputada delegada de Medi Ambient de la institució, Imma Costa, i dels responsables de l'àrea, així com d'altres representants de la Diputació. 

Accions del document