Montblanc torna a reclamar el túnel del coll de Lilla

08/08/2018

El passat diumenge 5 d'agost un centenar de persones van tallar durant mitja hora la carretera N-240 a Montblanc, a l'alçada de l'entrada a l'autopista, per a reclamar, una vegada més, la construcció del túnel del coll de Lilla i la finalització de les obres de l'autovia A-27, que uneix Montblanc i Tarragona.

 

La mobilització va estar encapçalada per l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i regidors del consistori montblanquí, que van estar acompanyats, entre d'altres autoritats, per Albert Batet, alcalde de Valls, Joan Ruiz, diputat al Congrés, i Eusebi Campdepadrós, primer secretari de la Mesa del Parlament de Catalunya.

 

Josep Andreu va assenyalar als mitjans de comunicació que el túnel del coll de Lilla és una infraestructura que fa temps que es reclama “i no ens cansarem de reclamar”, i malgrat que en cada exercici l'obra té partida als Pressupostos Generals de l'Estat, “no s'hi inverteix ni una cinquena part dels diners”.

 

Per la seva part, Albert Batet va manifestar que ha arribat l'hora dels “fets i no de voluntats”, i va exigir que es desencalli “de manera imminent” el projecte. L'alcalde de Valls també va assenyalar que el túnel provocaria un descens de l'alta accidentalitat que existeix al coll de Lilla, i suposaria beneficis per a l'economia, el turisme i el transport de mercaderies.

Accions del document