«Tardor cultural» a Montblanc

S’impulsa un cicle d’activitats per promocionar la cultura a la vila de Montblanc

14/10/2021

L’Ajuntament de Montblanc organitza la «Tardor cultural», una nova iniciativa que agrupa diferents activitats culturals organitzades per associacions del municipi.

Les diferents activitats es presenten en un mateix format, per donar un major ressò als actes i aglutinar els diferents esdeveniments sota un mateix cicle, per tal de dotar de més visibilitat a totes i cadascuna de les propostes. Algunes d’elles tenen una llarga solera a la vila d’altres, en canvi, tot just s’organitzen aquest any per primera vegada.

Així doncs, sota la coorganització de l’Ajuntament, les associacions Grup Sardanista Montblanc, AEIG Mare de Déu de la Mercè, Dimonis de Montblanc, Grup de Teatre Fila Zero, Associació literària L’Escarritx, Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i La Conca 5.1 han preparat aquesta nova iniciativa per impulsar la cultura a Montblanc.

Aquest primer cicle de tardor projectarà les iniciatives entre el 22 i el 31 d’octubre, amb un total de 8 propostes que representaran 20 activitats durant els deu dies del cicle:

- La Festa Llibre 2021, del 22 al 24 d’octubre, organitzada per L’Escarritx, amb pregó, parades de llibres, presentacions, actuacions, ruta literària, gala d’entrega de premis o trobada de punts de llibre.

- La Mostra Nacional de Teatre Amateur, el dissabte 23 d’octubre al Centre Cultural Sant Jordi, organitzada pel Grup de Teatre Fila Zero, que comptarà amb una representació teatral a càrrec del Grup Escènic de l’Ametlla de Mar.

- Ecosistemes de Montblanc, el diumenge 24 d’octubre, organitzat pel Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà, amb una passejada a l’entorn fluvial del Francolí i a la Font de la Ceba.

- El Concert Líric, el diumenge 24 d’octubre a l’antic Hospital de Santa Magdalena, amb un recital d’àries d’òpera, sarsuela i cançó, a càrrec de la soprano Forasté, el baríton MiguelFont, el tenor Josep Ma. Cardona i la pianista Alicia Gutíerrez.

- El passatge del terror Sicarius, els dies 29, 30 i 31 d’octubre a l’Església de Sant Francesc, a càrrec dels Dimonis de Montblanc.

- Safrània/La Conca 5.1, el dissabte 30 d’octubre al restaurant el Molí del Mallol, amb un Tast de vins, organitzat des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc.
- La Castanyada 2021, el diumenge 31 d’octubre, amb venda de castanyes a la Plaça Major per part de l’Agrupament Escolta Mare de Déu de la Mercè de Montblanc.
- El Concert de Sardanes, el diumenge 31 a l’Església de Sant Miquel, organitzat pel Grup Sardanista de Montblanc, que comptarà amb l’espectacle musical “Xaxu. Diàlegs i moments vitals”.

Núria Besora ha agraït l’inici d’aquest cicle, ja que les entitats «són l’ànima de la nostra Vila per mantenir aquest teixit cultural, i que n’estic convençuda que a partir d’aquest primer cicle de tardor que vol aglutinar els projectes de les associacions, el farem créixer en properes edicions i poder consolidar un seguit d’activitats culturals en aquesta època de l’any a la nostra Vila».

Accions del document