Tres entitats montblanquines reben la medalla de plata de la Vila Ducal de Montblanc

Les associacions reconegudes són Ermitans de Sant Joan de la Muntanya, Asociación Cultural Andaluza de la Conca de Barberà i la secció local de la Lliga Contra el Càncer

13/09/2018

El passat dijous 6 de setembre el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat concedir la medalla de plata de la Vila Ducal de Montblanc a tres entitats del municipi.

 

Els Ermitans de Sant Joan de la Muntanya han rebut el reconeixement per haver iniciat fa vint-i-cinc anys la restauració de l'ermita de Sant Joan. Durant aquest temps, han realitzat tasques de desenrunament i neteja; enrajolament; tancaments exteriors i interiors; rehabilitació i moblament de l'interior de l'ermita; reconstrucció de l'antic corral per a aixopluc de muntanyencs i instal·lació del pessebre; conducció d'aigua des de la Font del Gorrines; pavimentació de la nova plaça amb l'escut de la vila; enjardinament de la zona; tanques de protecció; i senyalització per a excursionistes. El grup s'esforça en fer conèixer la bellesa de l'indret i el reivindica com a element de promoció de la cultura catalana i del montblanquinisme.

 

L'Asociación Cultural Andaluza de la Conca de Barberà han rebut el reconeixement pels seus 25 anys d'existència. Tal com diuen els seus estatuts, l'objectiu de l'entitat és oferir un mitjà de relació, convivència i pràctica d'activitats de tipus cultural, artístic, folklòric, recreatiu i esportiu, amb la finalitat d'enfortir els llaços amb el poble andalús. Entre les activitats realitzades aquests anys, destaquen la creació d'una escola de ball per a la pràctica de sevillanes i flamenc; la creació d'una escola i un cor de 'cante rociero'; l'organització de tallers de manualitats; la implantació de la celebració de Las Cruces de Mayo; la celebració del Dia d'Andalusia; la celebració de la setmana cultural; la participació en la Diada de Catalunya; i intercanvis culturals amb altres associacions culturals andaluses de Catalunya i participació en trobades de cors 'rocieros'.

 

La secció local de Montblanc de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre també ha rebut el reconeixement pels seus 25 anys d'existència. La Lliga va néixer per superar el greuge que suposava dependre de l'Asociación Española Contra el Cáncer i per tal de poder gestionar els propis recursos econòmics de la manera més favorable a les necessitats del territori. Segons els estatuts, la Lliga es constitueix com una entitat sense ànim de lucre amb l'objectiu de portar a terme activitats que millorin el control del càncer entre la població, en col·laboració amb tot tipus d'institucions públiques i privades.

Accions del document