Un ple de tràmit aporta novetats sobre la gestió de la COVID-19 a Montblanc

En el ple es va aprovar l'adhesió a la carta del paisatge

14/05/2020

Aquest passat dimecres Montblanc va viure el segon ple telemàtic de la seva història.

Un dels punts més destacats va ser l'adhesió a la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà. Un projecte sorgit des del Consell Comarcal i que, com va matissar el regidor d'Agrupament Catalanista de Montblanc, Francesc Benet “és més que una Carta, esdevé un model, un projecte per a la comarca”. Benet va explicar com la Carta especifica les 17 unitats de Paisatge, entre les quals destaca el “corredor del Francolí”, un eix estratègic especialment en aquest moment de crisi, doncs és l'espai on se situen les principals indústries de la comarca.

El Ple municipal també va ratificar l'acord de fraccionament de les Contribucions Especials per la urbanització del carrer Senan, així com la bonificació ICIO per obra major d'un l'habitatge situat al carrer rei Jaume.

Per altra banda, Junts per Montblanc va presentar la moció sobre l'"Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera" que fou aprovada amb els vots favorables d'Agrupament Catalanista i Junts per Montblanc. El PSC es va abstenir.

En la part final del Ple, a preguntes del regidor socialista Juanma Cabello sobre la situació de la COVID-19 a la vila, el regidor de Sanitat Santi Porta va comunicar que aquesta setmana l'ABS Montblanc ja disposava de testos PCR i que aviat faria les primeres proves en persones que presenten símptomes.

El regidor de Junts per Montblanc, Marc Vinya, va informar de la presentació d'un seguit de propostes per reactivar el comerç a la població. En aquest sentit, la regidora Carme Pallàs va manifestar que “vam llegir i estudiar la vostra proposta [de Junts] i vam quedar estupefactes, també us ho he de dir. Sorpresos, també us ho he dir. Perquè ja fa un mes, vam sentir que a Valls presentaven una sèrie de mesures per fer front a la crisi sanitària, concretament encaminades al comerç, com d’altres poblacions del país. Des de la meva regidoria i amb els tècnics i regidories corresponents vam estudiar aquestes mesures, i la sorpresa és veure que les mesures que ens presenteu són un calc de les que va presentar Valls”. La regidora va acusar Junts per Montblanc de fer un “copy paste” de les mesures presentades a Valls.

També va donar informació sobre algunes de les mesures que s'estan a punt d'activar des de l'Ajuntament per ajudar al comerç com repartiment de compres a domicili mitjançant un vehicle elèctric, una campanya potent, amb molts elements visuals i molta presència al carrer, renovació de la guia comercial, i cerca d’un marketplace que ja estigui en funcionament per posar-lo al servei del sector o bé treballar conjuntament amb les entitats i associacions.

El Ple es va donar per tancat passades les 10 de la nit amb la informació, per part de la regidora de festes, dels pocs actes que hi haurà per les Festes de Sant Maties i que, bàsicament, es podran seguir des de les xarxes socials.

Accions del document