Biblioteca Comarcal "Conangla i Fontanilles"

DIES: Oberta de dilluns a divendres (dilluns matí tancat) HORARI: Hivern: 10-13h/16-20h i Estiu: 10-14h/17-20h

02/05/2016

El nou equipament es va inaugurar el 24 d'abril de 2010. Substitueix l'antiga Biblioteca Pública,  té una superfície de 819 m 2 , se situa a l'antic escorxador  de Montblanc i suposa una reforma i ampliació d'aquest edifici de propietat municipal.

La biblioteca porta els cognoms de Josep Conangla i Fontanilles, polític, assagista i poeta, llicenciat en dret,  nascut a  Montblanc el 1875 i mort a Cuba el 1965. Autor de poesia i prosa, és conegut sobretot per l'obra poètica “Elegia de la guerra” i les “Montblanquines”, així com pels assaigs “Cuba” i “Pi i Margall”.

L'arquitecte autor del projecte i director de la primera fase de l'obra ha estat Francesc Albín i Collet, mentre que Carles Brull i Casado, arquitecte municipal, s'ha encarregat de la segona fase de l'obra.

L'edifici de l'Escorxador té la categoria de Bé Cultural d'Interès Local i és de principis dels anys 30 del segle passat. És de planta baixa amb un petit soterrani i es configura en una nau central rectangular d'uns 8,5 m d'alçada, amb il·luminació natural lateral amb vidrieres que donen al carrer. La coberta de la nau central és a dues vessants i es correspon a l'original; els nous cossos s'executen mitjançant una coberta plana ecològica.

Accions del document