Desplegament 4G a Montblanc

PRESENTACIÓ


Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han començat a oferir els serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, el que permetrà als montblanquins/es gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Amb l'arribada del nou 4G a Montblanc continua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia d'Espanya des del passat mes de juliol i que culminarà al març de 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia . Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/ El desplegament 4G s'emmarca en els que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor coberturaAmb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs. "Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. El primer avantatge és que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. La seva altra avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis "explica Daniel Espín, portaveu de Llega800.
La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres. A més, la major cobertura que arriba al 4G a la banda de 800MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Accions del document